Sju matcher för armbågstackling

Uppdaterad
Publicerad

Sju matcher, varav tre omvandlas till böter. Det blev domen för Luleås forward Johan Forsberg efter förra veckans uppmärksammade tackling.

Luleås Johan Forsberg stängs av i sju matcher efter den vårdslösa armbågstackling han delade ut mot  Djurgårdens Daniel Fernholm förra veckan, det meddelar Disciplinnämnden.

Tre av matcherna omvandlas till böter på 24 000 kr.

SHL

”Tacklingen var respektlös och bör föranleda en kännbar avstängning. Motspelarens huvud trycktes mot plexiglaset. Dessa moment ökar skaderisken och motspelaren blev också skadad”, skriver Disciplinnämnden.

Har tidigare visat ånger

Forsberg var avstängd senast mot Frölunda och missar de tre kommande matcherna mot Örebro, Modo och Djurgården. Han har tidigare visat ånger över den misslyckade tacklingen.

– Jag kommer in fel i situationen. Det var aldrig meningen att skada och det var absolut inte så att jag jagade någon. Är ledsen för tacklingen. Jag pratade med ”Ferna” igår och han mådde bra. Det är det som är absolut viktigast, har Johan Forsberg tidigare sagt till SVT Sport.

Johan Forsberg är spelklar igen till matchen mellan Luleå–Linköping den 28 oktober.

Fernholm är borta tills vidare då han ådrog sig en hjärnskakning.

Fem matcher för Johansson     

Fler avstängningar.

Växjös Alexander Johansson stängs av i fem matcher, varav två omvandlas till böter på 16 000 kronor, efter tacklingen på HV71:s Chris Campoli i fredagens match mot HV71.

Alexander Johansson är spelklar igen till matchen mellan Växjö–Djurgården den 28 oktober.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet