Tre Kronors Staffan Kronwall. Foto: Bildbyrån

Ska bli pappa – nobbar VM

Uppdaterad
Publicerad

Staffan Kronwall ska bli pappa igen. Det är anledningen till att han tackar nej till VM, berättar han för SVT.

”Vi hade en tuff födsel, och första tid efter födseln, med vårt första barn, och vill inte riskera att hamna i ett läge där jag måste åka hem från VM”, säger Tre Kronors lagkapten Staffan Kronwall till SVT.

Han har spelat fyra av de fem senaste VM-turneringarna och var lagkapten när Sverige vann VM-guld, 2013 i Stockholm. Om ungefär två månader ska familjen utökas med ytterligare ett barn och Staffan Kronwall har tillsammans med sin fru kommit fram till att stannar hemma från VM.

– Det är klart att det är tråkigt att missa VM, jag vill alltid spela VM, och det var inget lätt beslut men det känns i alla fall som rätt beslut, säger Staffan Kronwall. Som spelar i KHL-laget Lokomotiv där han också är lagkapten.

Ishockey-VM

”Sett fram emot att bli pappa”

Kronwall missade även VM-turneringen för två år sen, i Minsk 2014. Anledningen då var att första barnet var nyfött och Kronwall sa då så här till SVT:

– Ja, jag har sett fram emot att bli pappa (för första gången) under större delen av året, sen kom lillen och det var inte en förlossning enligt manualen, det har varit två tunga månader faktiskt tankarna har flugit hit å dit. Nu mår både frun och lillgrabben bra men ibland har jag undrat vad jag håller på med egentligen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet