Robin Lehner och Jhonas Enroth. Foto: Bildbyrån

Skadad Lehner missar World Cup

Uppdaterad
Publicerad

Tre Kronor har drabbats av ett återbud till World Cup som inleds om en knapp månad. Målvakten Robin Lehner, Buffalo, är skadad och ersätts av Torontos Jhonas Enroth.    

– Vi ville verkligen ge Robin chansen att återhämta sig från hans skador från förra säsongen men han hann tyvärr inte rehabilitera sig själv för att känna sig 100 procent redo inför World Cup, säger förbundskapten Rikard Grönborg i ett pressmeddelande.

Grönborg har dock stort självförtroende för Jhonas Enroth som ersätter.                                      

World Cup i ishockey

– Med Jhonas får vi en rutinerad målvakt som kan vinna matcher för Tre Kronor vilket vi bland annat fick se i VM 2013. Även om han säkert ville spela i fler matcher i NHL förra säsongen så levererade han i de matcherna han spelade och hade en väldigt respektabel räddningsprocent                                   

Henrik Lundqvist och Jakob Markström är de övriga två målvakterna i truppen. Sedan tidigare har Niklas Kronwall och Alexander Steen tackat nej till World Cup-spel på grund av skador.

World Cup spelas mellan den 17 september och den 1 oktober och Tre Kronors först match spelas mot Ryssland den 18 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

World Cup i ishockey

Mer i ämnet