Axel Holmström tvingades utgå. Foto: Bildbyrån

Dyrköpt Skellefteå-seger – Holmström skadad igen

Uppdaterad
Publicerad

Hemmastarka Skellefteå slog Rögle, men Axel Holmström skadade sig i slutet av matchen. ”Tyvärr blev det en olycklig situation”, säger Rögles Christopher Liljewall, som var inblandad i situationen, till C More.

Skellefteå på hemmaplan brukar inte vara goda att tas med, inte heller i matchen mot Rögle. I spel 5 mot 3 sköt Joakim Lindström, och Jimmie Ericsson kunde enkelt raka in returen för västerbottningarna.

Laget fortsatte på samma linje i andra perioden: Sebastian Olsson sköt, ny retur och den här gången mål av Axel Holmström. Holmström spelade sin första match på hemmais efter comebacken och gjorde sitt första mål för säsongen.

– Det är så jäkla kul att vara ute, jag har saknat det som fasen. Det är hur kul som helst, sade Holmström till C More i pausen.

Holmströms knä vek sig

2-0 följdes av en chans närmast ur intet. Jimmie Ericsson stack fram klubban på ett backskott och styrde perfekt in sitt andra mål för aftonen. Succé för lagkapten Ericsson, i en match som Skellefteå vann med 4-1.

– Vi sätter fart från start, tar kommandot och får med oss publiken, säger Jimmie Ericsson till C More.

Segern fick dock en bitter bismak eftersom Axel Holmström skadade sig i slutet av matchen och blev förd av isen. Samme Holmström som igår kommit tillbaka efter en svår knäskada. Det är oklart hur allvarlig den nya skadan är.

Det var efter en sargduell med Christopher Liljewall som Holmströms knä vek sig. Det var upprört i Skellefteå och Liljewall var dämpad efter matchen.

”Sätter oss i en dum sits”

– Självklart hade jag velat få det ogjort, men jag ville inte ens tackla honom, bara visa att jag var bakom honom. På reprisen ser det ut som att han fastnar i isen. Tyvärr blev det en olycklig situation, säger han.

Liljewall var heller inte glad över spelet.

– Vi sätter oss på en dum sits och bjuder på utvisningar direkt. Vi gör ett ärligt försök men räcker inte till i dag. Nu måste vi hem och rannsaka oss själva, säger han till C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.