Skellefteå en seger från semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå är på väg mot semifinal i SM-slutspelet. Efter klara 3-0 hemma mot Frölunda leder Skellefteå matchserien med 3-1 i matcher.

Regerande svenska mästaren Frölunda är illa ute i SM-slutspelet. Skellefteå har Göteborgslaget i ett järngrepp efter kvällens stabila seger hemma i Västerbotten.

En av de stora hemmahjältarna var på nytt finske målvakten Joni Ortio, som nollade Frölunda.

– Vi kom ut bra och fick en riktigt bra start på matchen. Frölunda hade inget svar på det. Vi gjorde ett stabilt defensivt arbete i 60 minuter. Vi är starka framför eget mål, säger Joni Ortio till C More.

Måste vinna tre i rad

Frölunda måste nu vinna tre matcher i rad för att det inte ska bli en tidig semester.

– Det är inte en sak som gör att vi förlorar i dag. Det vi måste inse är att Skellefteå är ett bra lag, och vi behöver spela våra bästa matcher för säsongen för att slå Skellefteå, säger Frölundacoachen Roger Rönnberg till C More.

Skellefteå grundlade segern i den första perioden, där Oscar Möller gav hemmalaget ledningen efter knappt tio minuters spel. När sedan Henrik Hetta stod för ett riktigt elegant mål till 2-0, där han bröt in frånkanten och skickade upp pucken i nättaket bakom Frölundamålvakten Johan Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.