Skellefteå förlängde fin svit

Uppdaterad
Publicerad

Han är SHL:s vassaste passare den här säsongen. Mot Örebro på torsdagskvällen slog Skellefteås Patrik Zackrisson också till med ett matchavgörande mål.

I förlängningen satte han 3-2 bakom Henrik Lundberg.

”Jag skjuter på en retur, jag tror den tar på stolpen och målvakten innan den går in”, säger han.

Målet gjordes i spel fem mot tre.

Den 28-årige anfallaren var även inblandad i Skellefteås andra mål, även det i numerärt överläge.

– Vi började säsongen med dåligt powerplay-spel men vi har jobbat oss uppåt. Det har sett bra ut utan att vi fått in pucken men nu börjar också det komma, säger PatrikZackrisson.

Skellefteå hade ledningen med 2-0 en bit in i mittrundan, men Örebro vägrade ge upp och jobbade sig tillbaka in i matchen.

I slutet av tredje perioden var ställningen 2-2. Då drog Örebro på sig två utvisningar med kort mellanrum och fick avsluta i spel tre mot fem.

– Det var starkt av oss att gå i kapp, men det blev en lite tråkig avslutning för oss. Kanske får vi ändå var nöjda med att vi fick en poäng med oss, säger Örebros tränare Kent Johansson.

”Hyfsad nystart”

Förlusten var närkingarnas fjärde i rad i SHL, men det är inget Johansson går och tänker på.

– Nej, det här var en hyfsad nystart för oss. De matcher vi förlorat kan vi inte göra något åt. Nu ser vi framåt och laddar för match mot Modo på fredag, sade Kent Johansson.

Den första SHL-matchen efter landslagsupphållet för Skellefteå slutade med att västerbottningarna förlängde sin segersvit till sex i rad.

Efter 17 SHL-omgångar leder Patrik Zackrisson assistligan med 17 poäng.

– Kul att få bidra med lite poäng, säger 28-åringen som är född på Ekerö i Mälaren.

Siktar uppåt

Som mest under karriären har han gjort ett 30-tal poäng under en säsong, enligt honom själv.

Den här säsongen har alltså börjat bra.

Skellefteå ligger tvåa i tabellen men siktar på att jobba i kapp Frölunda som med en match mindre spelad just nu har tre poängs försprång.

På lördag väntar Färjestad borta för västerbottningarna.

– Det är ett bra lag, det blir tufft , men det är bara att köra på, säger Patrik Zackrisson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.