Skellefteås Pär Lindholm och Frölundas Filip Johansson. Foto: TT

Skadedrabbat Frölunda föll mot serieledarna

Ett skadedrabbat Frölunda mötte serieledarna Skellefteå på hemmaplan. Skellefteås båda mål kom till efter slarv från göteborgarna.

– Två konstiga mål vi släpper in, säger Roger Rönnberg till C More.

Frölunda kom till matchen mot Skellefteå med ett hårt skadedrabbat lag. Flera unga spelare fick ta plats i laget som haft det tungt i SHL och bara vunnit tre av de tio senaste matcherna. Och det var serieledande Skellefteå som tog kommandot.

Fjorton minuter in i första perioden kom första målet. Pär Lindholm satte 1-0 efter pucktapp av Frölunda i egen zon. I periodpausen var Lindholm fåordig om sitt mål.

– En flipp i krysset bara. Det såg väl kanske inte så svårt ut, sa han till C More.

Stjärnmålvakten klev av

Inför andra perioden bytte Skellefteå oväntat målvakt. Linus Söderström klev av och gav plats åt Frans Tuohimaa. Efter matchen förklarar Skellefteås lagläkare att det inte är någon större fara med stjärnmålvakten.

– Det är ingen skada. Det rör sig om en luftvägsinfektion, säger hon till Norran.

Skellefteå utökade till 2-0 i början av andra perioden efter ytterligare ett pucktapp av Frölunda framför eget mål. Öppet läge för Rickard Hugg som satte 2-0.

”Två konstiga mål”

Göteborgarna fick sedan chansen att ta sig tillbaka in i matchen i spel fem mot tre efter att Skellefteå varit för många spelare på isen, en chans de inte tog. Matchen slutade 2-0.

– Jag måste hitta ett sätt att få ut mer av mitt lag. Vi drar inte nytta av de överlägen vi har. Vi sätter inte det sista passet eller det sista skottet. Det måste man göra mot Skellefteå. Det är tungt. Två konstiga mål vi släpper in, säger Roger Rönnberg till C More.