Hete Oscar Möller avgjorde. Foto: TT

Hete Möller sänkte Karlskrona i drama

Uppdaterad
Publicerad

Dominans i skotten men bara 1-0. Ett skott i insidan av stolpen gjorde så att Skellefteå kunde vända spelet och avgöra mot Karlskrona. ”Vi snackar marginaler”, säger Oscar Möller om sitt sjunde mål på fem matcher till C More.

Skellefteå har vaknat. Ikväll kom fjärde raka segern för fjolårets SM-finalist och man har klättrat till sjätte plats i tabellen. Men det satt hårt åt.

Oscar Möller pricksköt in 1-0 i bortre krysset med ett handledsskott i powerplay i första. Karlskrona var inte alls med i matchen och hemmalaget dominerade totalt i andra. Man vann skotten med 24-10, men ledde bara med 1-0.

– Man kan förlora slag, men inte hela kriget. Vi går ner på tre femmor, försöker i tredje och det är så nära att vi får in den, säger tränaren Pelle Hånberg till kanalen.

Och det var nära. Mattias Guter fick den stora chansen när Karlskrona tog ut målvakten. Han slog till med ett direktskott som gick i insidan av stolpen. Men pucken letade sig ut till Skellefteå och Oscar Möller, som satte dit den i tom kasse.

– Vi snackar marginaler. Den studsar ut och vi får göra den i tom bur. Vi har lyckats få över marginalerna på vår sida och ska fortsätta jobba. Det är kul att hänga dit dem, säger han till C More.

Segern var lagets fjärde raka i serien och sjätte raka på hemmais. Man vann skotten med överlägsna 32-17.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.