Foto: TT Nyhetsbyrån

Skellefteå kvitterade SM-finalserien – efter Svenssons stormatch

Uppdaterad
Publicerad

Rob Schremp var tillbaka i laget.

Och Markus Svensson var tillbaka i storform.

Då kvitterade laget SM-finalserien till 1–1.

”Vi gör ett jättebra jobb”, säger målvakten Svensson.

Något överraskande vann Växjö den första SM-finalen med 2–1, mot den överlägsna seriesegraren och de senaste två årens SM-guldmedaljör Skellefteå.

Men i dag, i den första SM-finalen någonsin i Växjö, var Skellefteå tillbaka i den form som vi vant oss vid att se dem.

SHL

Kontrollerade matchen

Laget vann med 3–0 efter en match som de stora delar dominerade totalt, framför allt i den andra perioden där de gick från 1–0 till 3–0. Därefter kontrollerade de matchen och bevakde ledningen på ett säkert sätt och Växjö var aldrig nära att hota Skellefteå i slutperioden.

– Skönt! Vi visste att det skulle bli tufft att komma hit, så det var skönt att kvittera i matchserien i dag, säger målvakten Markus Svensson till TV4.

Blygsam målvakt

Svensson var en av Skellefteås största matchvinnare, med några riktigt vassa räddningar, framför allt under den första halvan av matchen där Växjö fortfarande var med i matchen.

Han själv var dock blygsam efter matchen.

– Vi gör ett jättebra jobb framför mig, med ett oerhört uppoffrande spel, säger han, och analyserar segerreceptet så här:

– Vi är rejälare framför målen. Jag tycker att det var där vi tappade lite i den första matchen.

”Avgörs i andra”

En annan av matchens huvudfigurer var Rob Schremp, som var tillbaka i laguppställningen efter att ha varit petad ett tag. Han gjorde 2–0-målet i powerplay.

Växjös tränare Sam Hallam:

– Det avgörs i den andra perioden. Jag tycker att vi ställde en fråga till Skellefteå där och hade ett bra powerplay men kunde inte utnyttja det. Sedan vände Skellefteå och gjorde 2–0 och det var där det avgjordes.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet