Skellefteå pressat inför CHL-retur

Uppdaterad
Publicerad

SHL:s serieledare Skellefteå måste vinna åttondelsfinalreturen mot finska mittenlaget Jyp Jyväskylä efter förlust i första matchen. ”Det ska bli kul att ta revansch”, säger Skellefteå-backen Tim Heed.

Skellefteå vaknade sent i första mötet i Finland. De regerande svenska mästarna låg under med 1-5, men tack vare en stark tredjeperiod med tre mål framåt finns chansen kvar inför returen för det hemmastarka laget.

– Det var annorlunda med mindre rink därborta. Nu vet vi mer hur de spelar och kan dra nytta av det, vilket vi gjorde i tredje perioden. Det gäller att vi är med från start och visar dem direkt, säger Tim Heed till Norran.se.

CHL 2014-2015

Den offensive backen är imponerad av ett ”skidskostarkt” och ”fysiskt” Jyp, som ligger sexa i den finska ligan. Men Heed tror på en vändning och hoppas att CHL-äventyret inte ska ta slut än.

– Det har varit kul att testa andra lag och annan hockey. Sedan hoppas vi på mer publik på matcherna, säger han.

Luleå måste vända i Österrike

Tre andra svenska lag jagar också en plats i kvartsfinalspelet. Luleå ligger pyrt till efter förlust med 2-4 hemma mot Salzburg. Tränaren Joakim Fagervall vet vad som behövs för att rubba Salzburg.

– Det som inte fanns där i första matchen. Vi hade noll aggressivitet och samspelta var vi inte heller. Möjligheterna är väldigt goda. Vi går absolut för seger, säger Luleås tränare Joakim Fagerwall.

Desto bättre utgångsläge har de övriga två svenska lagen. Frölunda utklassade Tappara Tampere med 5-1 på bortai och Linköping vann nere i Tjeckien mot Sparta Prag med 2-1.

Frölundas tränare Roger Rönnberg är förstås optimistisk men varnar för underskattning.

– Vår utgångspunkt är alltid att vinna matchen, men vi behöver diskutera igenom det. Vi måste ha ett offensivt mål och inte bli passiva, säger Rönnberg.

Linköping hoppas på en bättre offensiv än senast.

– Vi vill få lite mer anfallsspel än vad vi hade i den första matchen. Samtidigt ska vi behålla samma fokus på försvarsspelet som var väldigt bra i första matchen, säger tränaren Roger Melin.

Det bör vara pigga SHL-spelare som kommer till start i kväll. Endast tolv spelare från SHL-lag deltog i helgens Karjala Tournament.

Sändningstider i kväll

18.55 Skellefteå-Jyp Jyväskylä SVT Play

18.55 Linköping-Sparta Prag SVT Play

20.00 Frölunda-Tappara Tampere SVT Play/SVT24

(Salzburg-Luleå sänds på Eurosport)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

CHL 2014-2015

Mer i ämnet