Tung start för Myrenberg och LHC mot Skellefteå. Foto: Bildbyrån

Skellefteås rivstart åts upp – men vann ändå i förlängning

Skellefteå satte gasen i botten mot Linköping.

Västerbottningarna tryckte in 3-0 på tre minuter.

Men därefter har Linköping kommit tillbaka, hittat vägar till tre mål och tog matchen till förlängning – där utvisningar fällde östgötarna.

Den stora snackisen inför kvartsfinalserien mellan Skellefteå och Linköping, har handlat om faktumet att östgötarna får klara sig utan sin stjärnmålvakt, Marcus Högberg.

I den första matchen fick Jesper Myrenberg i LHC-kassen släppa tre puckar förbi sig redan efter ynka tre minuters spel.

Svagt ingripande vid 1-0

Hemmalagets ledningsmål kom redan efter 44 sekunder när Elias Salomonsson hittade en lucka som inte borde funnits från snäv vinkel vid den närmsta stolpen där Myrenberg redan var på plats.

Kort senare fyllde Dylan Sikura på till 2-0 och när Rickard Hugg utökade till 3-0 tog Linköping timeout. Två mål som var desto svårare att göra något åt som målvakt när han blir helt utelämnad av sina utespelare.

Linköping reducerade i period ett, Sebastian Strandberg målskytt.

Little kvitterade

Mittperioden var sedan bara 25 sekunder ung när Linus Hultström prickade in en ny reducering. Det var också den periodens enda mål.

Det såg sedan länge ut som att Skellefteås tidiga 3-0-ledning skulle hålla till en knapp seger. Men med 17.44 på klockan i den tredje perioden, tryckte Broc Little in kvitteringen.

Matchen till förlängning. Väl där var det utvisningarna som fällde Linköping. För i spel fem mot tre kunde Filip Sandberg avgöra.