Anton Öhman gjorde sitt första SHL-mål i karriären. Foto: BILDBYRÅN

Oväntad matchhjälte för Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

Han gjorde sin första match för säsongen.

Då slog unge backen Anton Öhman, 19, till med sitt första mål i SHL-karriären och visade vägen för Skellefteå.

Fjolårsfinalisten slog Rögle med 1–0 och har nu plockat poäng i åtta raka matcher.

”Det känns jättestort. Hade inte kunnat drömma om något sådant”, säger Öhman till TT.

Rögle var närmast ett ledningsmål i en mållös förstaperiod. Patrick Cehlin träffade stolpen efter drygt 14 minuters spel.

Halvvägs in i matchen fick Ängelholmslaget en ny jättechans. Sebastian Wännström direktsköt från slottet men Markus Svensson räddade med en benparad. Spelet vände och 17 sekunder senare hade hemmalaget gjort 1–0.

Har haft ljumskproblem

Unge backen Anton Öhman gjorde sitt första SHL-mål i karriären med ett slagskott från blålinjen. Det var också hans första match för säsongen på grund av envisa skadebekymmer.

– Jag har haft problem med ljumskarna men nu känns det bra, säger Öhman som debuterade i SHL för två år sedan.

– Jättekul att skjuta det vinnande målet och kunna bidra. Annars försöker jag att inte tänka så mycket utan bara köra, säger han till TT.

Axel Holmström assisterade till målet och har nu har gjort poäng fyra matcher i rad. Kort därefter hade Skellefteås Erik Forssell ett skott i ribban.

Ny tvåa i tabellen

Skellefteå har nu tagit poäng i åtta raka matcher varav sju har slutat med vinst. Lagets ”Skånevecka” fortsätter med ett dubbelmöte mot Malmö på fredag och lördag.

Laget avancerade i och med segern upp på andra plats i tabellen men är fortfarande åtta poäng bakom seriesuveränen Frölunda.

– Vi har en bra känsla i laget. För min del gäller det bara att fortsätta att vara konsekvent så får vi se hur långt det tar mig, säger Öhman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.