Foto: Bildbyrån

Skellefteå snodde en bortamatch av Frölunda

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå AIK kopplade grepp i kvartsfinalen mot Frölunda genom att vinna i Scandinavium med 3-2 och leder matchserien med 2-1. Stor matchvinnare var målvakten Joni Ortio.

När det återstod 1.47 plockade Frölunda ut Johan Gustafsson och spelade sex mot fyra och det pepprades intensivt mot SAIK-kassen. Minnesvärd var paraden från Ortio när runt en minut återstod. Målvakten var följsam i sidledsförflyttningen och fredade buren då han kastade sig och motade ut pucken.

– Vi gjorde ett fantastiskt defensivt jobb under 60 minuter. När man spelar fyra mot sex så får man göra några räddningar och i dag kunde jag stå emot. Det är visserligen bara en seger men det är stort att få vinna på bortaplan, säger Ortio.

Stor vilja inför SAIK:s 3-1-mål

SAIK visade vilja och inför 3-1-målet tryckte laget fast Frölunda i egen zon. Pucken gick så småningom fram till Jimmie Ericsson som från nära håll balanserade fram pucken via skridskon och tryckte in pucken.

Regerande mästarlaget Frölunda är i brygga i SM-finalreprisen.

– Vi spelar för ofta pucken till Skellefteå. Vi hjälper verkligen dem att göra deras tre mål, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.