En del spöken lämnar aldrig sina boningar.

Men Skellefteå har nu jagat bort ett svårbesegrat spöke.

Trots 0–2-underläge hemma mot HV 71 lyckades de vända och vinna.

Lagets ”Ghostbuser”: Janne Pesonen.

Skellefteå hade fyra raka förluster mot HV71. Och i kväll, när lagen möttes för femte och sista gången i 2014-15 års serie, låg de under med 0–2 hemma.

Och det såg som förgjort ut, vilket märktes både på tränarna och spelarna.

Holmström missade jätteläge

Efter den första perioden ledsnade Skellefteås tränarduo på tv-kamerna i omklädningsrummet, och den assisterande tränaren Bert Robertsson hängde en handduk över den för att tv-tittarna inte skulle se vad som försiggick i omklädningsrummet.

Och ett par minuter in i den tredje perioden stod Adam Pettersson för en av säsongens absolut värsta missar i SHL. Efter en fin passning av Axel Holmström fick han öppet mål ungefär en halvmeter från mållinjen – men missade.

Pesonen straffkung

Men vändningen kom ändå – och laget lyckades jaga bort HV71-spöket.

Spelaren som nu kan tituelera sig lagets egen ”Ghostbuster” är Janne Pesonen, som satte båda sina straffar i straffavgörandet och därmed fixade med sig en bonuspoäng till serielande Skellefteå.

– Vi kunde ha fått med oss vinsten tidigare, men är ritkigt nöjda med poängen, säger Pesonen till C More.