Skellefteå. Foto: TT Nyhetsbyrån

Skellefteå vann första semifinalen

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå hade varit spelledigt länge men visade inga tecken på ringrost. Det blev stabila 5-2 i den första semifinalen, i bäst av sju, hemma mot Linköping.

LHC skapade viss spänning när Kent McDonell reducerade till 2-4, men två två minuter senare spikade John Norman slutresultatet genom att lägga över pucken på backhand och lyfta in den i nät.

– Det var skönt så klart att få vinna och ta hem första segern, säger Skellefteås lagkapten Erik Forssell till C More.

SHL

Skellefteå inledde sprudlande och gjorde 1-0 genom Patrick Zackrisson som tog köksvägen in i målprotokollet. Hemmalaget låg på för ett 2-0-mål, men Jonas Junland dundrade in 1-1. Innan första perioden var slut hade Janne Pesonen gjort 2-1 till Skellefteå med ett direktskott.

Andra perioden var Axel Holmströms. Han satte 3-1 ur snäv vinkel, ett skott som LHC-målvakten David Rautio borde ha räddat. Holmström siktade länge och pricksköt 4-1.

– Det är aldrig roligt att förlora, men det var bara första matchen av sju. Vi gör ändå en ganska hyfsad match, summerar Linköpings tränare Roger Melin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet