Foto: AP Photo/David Zalubowski

Skellefteå värvar NHL-målvakt

Uppdaterad
Publicerad

Med nästan bara en vecka kvar till SHL-premiären gör Skellefteå en målvaktsrockad. På onsdagen meddelade de senaste två årens SM-finalister att finländaren Joni Ortio ansluter från NHL-laget Calgary – vilket samtidigt innebär att Erik Hanses lämnar klubben.

25-årige Joni Ortio har gjort 37 NHL-matcher för Calgary, varav 22 förra säsongen, och vaktade även Finlands mål i VM 2013.

”Vi har känt oss nöjda med det målvaktspar vi haft, men då vi nu fick möjlighet att spetsa till truppen ytterligare med en spelare av Jonis kaliber så kunde vi inte tacka nej”, säger Skellefteås sportchef Mikael Lindgren till klubbens hemsida.

Ortio har skrivit på ett kontrakt över den kommande säsongen och kommer nu att bilda målvaktspar med 25-årige Gustaf Lindvall, som förra säsongen stod i allsvenska AIK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.