Kyle Cumiskey i Colorado-tröjan. Foto: TT Nyhetsbyrån

Skellefteå värvar NHL-meriterad back

Uppdaterad
Publicerad

Närmare 140 NHL-matcher på meritlistan och omnämnd som en av SHL:s bästa backar under sin senaste sejour i Sverige. Nu förstärker Kyle Cumiskey Skellefteå AIK.

– Kyle är en skridskoskicklig back med offensiva kvalitéer, den typ av spelare vi sökt för att passa in i vårt typ av spel, kommenterar SAIK:s sportchef Mikael Lindgren det senaste nyförvärvet på klubbens hemsida.

Cumiskey har spelat 139 NHL-matcher, lejonparten för Colorado Avalanche, och även gjort två SHL-säsonger för Modo mellan 2012 och 2014. 60 poäng på 91 serieframträdanden lyder den 29-årige backens facit för Örnsköldsvikslaget.

– Han har som ambition att ta sig tillbaka till NHL, och med anbud från både KHL och Schweiz så valde han det sportsliga före det ekonomiska. Han har spelat två säsonger i Modo och är bekant med SHL och hade koll på Skellefteå AIK, säger Mikael Lindgren.

Kontraktet gäller för ett år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.