Adam Pettersson gjorde 2+1 ikväll. Foto: Bildbyrån

Skellefteås powerplay fällde Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Effektivt powerplay förde Skellefteå till seger mot Växjö på hemmaplan. Jesper Olofsson avgjorde matchen i sudden. ”Vi leder och tappar, så skönt att få avgöra på övertid”, säger lagkaptenen Joakim Lindström till SVT Sport.

Skellefteå-Växjö blev en match som präglades av utvisningar. Och det var hemmalaget som utnyttjade det bäst. Efter en mardrömsstart och 0-1 i baken hittade Emil Pettersson rätt och kvitterade.

Efter en mållös andraperiod kunde namnen Adam Pettersson via handsken ge Skellefteå ledningen efter att Växjö dragit på sig sin andra puck out för kvällen. Det målet videogranskades innan det godkändes.

Men bortalaget gav sig inte, och Tuomas Kiiskinen kunde kvittera, 2-2, med tio minuter kvar.

Sista ordet skulle bli Skellefteås. I sudden death drog Växjö på sig en kostsam utvisning. Adam Pettersson hittade fram till Jesper Olofsson, som avgjorde matchen, 3-2.

– Det är kul att vi fick lite mål där. Det har varit lite tungt där tidigare, säger Lindström.

Vad tar ni med er från den här matchen?

– Vi möter ett väldigt bra lag, jag tycker fortfarande vårt spel med pucken kan bli mycket bättre än vad det varit hittills den här säsongen, så det finns grejer att jobba på, säger kaptenen.

SVT:s hockeyexpert Jonas Andersson betonar hur viktigt spelet i numerärt överläge är för guldkandidaten.

– Väldigt viktigt för Skellefteå att de får den här islossningen. Jag kommer ihåg förra året när de började säsongen med ett hemskt powerplay och låg på ungefär sex procent. Det är det som avgör matcher, säger Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.