Joakim Lindström uppvaktas efter sitt 5-0 mål. Foto: TT Nyhetsbyrån

Skellefteå visade mästartakterna

Uppdaterad
Publicerad

Det tog 24 sekunder innan OS-hjälten Jimmie Ericsson assisterade fram Bud Holloway till 1-0. Sen rasade målen in och Skellefteå slog Leksand med förkrossande 7-0.

– Vi tar kommandot direkt och vi ville verkligen vinna i dag. Jag är ruskigt imponerad av laget, säger Hans Walson, lyrisk Skellefteåtränare, till C more.

Hattrick för Möller

Ericsson hyllades innan matchen av hemmafansen med blommor för sitt lyckade Sotji-äventyr. Skellefteå tackade sin hemmapublik med att köra över Leksand totalt och dessutom säkra seriesegern i årets SHL.  Tre av fullträffarna stod måltjuven Oscar Möller för.

SHL

Höll nollan i SHL-debuten

Skellefteå lät inte Dalalaget låna pucken i de första två perioderna. Skotten var 33-9 och det stod 7-0 efter två spelade perioder.

Hemmalaget drog ned på takten i sista perioden som slutade mållös. Leksand bytte målvakt och in kom Henrik Hjerpe som i sin SHL-debut fick hålla nollan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet