Foto: TT Nyhetsbyrå

Skellefteås ledarduo på väg till Zürich

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteås sportchef och tränare kan vara på väg från klubben och SHL. Enligt uppgifter till SVT är de heta ämnen för schweiziska storklubben Zürich Lions.

– Vi har många alternativ, de två du nämner, någon tidning skrev Erkka Westerlund också. Vi sitter i en bra sits, säger klubbens sportchef Edgar Salis till SVT.

Schweiziska storklubben Zürich Lions valde att inte förlänga kontraktet med mästartränaren Marc Crawford. Tidigare också Stanley Cup-vinnare och en gång utsedd till NHL:s bäste coach.

I stället siktar man nu på att värva Skellefteås avgående sportchef Lasse Johansson och nuvarande tränaren Hans Wallson. Enligt uppgifter så blir det delat ledarskap mellan Lasse Johansson och Hans Wallson till nästa säsong. Och enligt våra uppgifter så talar mycket för att det blir i just Zürich.

– Jag kan inte bekräfta någonting, med respekt för att vissa av de aktuella tränarna just nu spelar slutspel med sina nuvarande klubbar, säger Salis.

Enligt schweiziska tidningen Tages Anzeiger har duon redan skrivit på för schweiziska ZSC Lions.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.