Tung förlust för Joakim Lindström och Oscar Möller. Foto: Bildbyrån

Skellefteås svit på 64 matcher sprack

Uppdaterad
Publicerad

Färjestad krossade Skellefteå med 5-0 på bortais. Det var Skellefteås fjärde raka SHL-förlust och laget är inne i sin djupaste formsvacka på många år. Enligt Aftonbladet är det första gången på 64 hemmamatcher i SHL i rad som SAIK inte lyckats göra mål, en svit som går tillbaka till i januari 2014.

– Jag är otroligt missnöjd över att vi inte tagit fler poäng och vunnit fler matcher. Vi har en del att rätta till, säger Skellefteåtränaren Bert Robertsson till TT.

Färjestads norske landslagsmålvakt Lars Haugen räddade sitt lag under Skellefteås offensiv i början, räddade samtliga 18 skott som lossades mot honom i den första perioden, och kunde se på när Johan Ryno gav Färjestad ledningen i numerärt överläge efter 7.14.

– Det känns jättebra. I andra och tredje perioderna spelade vi som vi vill göra och Skellefteå fick åka i tomma intet, säger FBK-tränaren Leif Carlsson enligt NWT efter den imponerande uppvisningen.

Med Oscar Möller tillbaka i laget var det meningen att Skellefteås spel skulle lossna den här gången. Det gjorde det inte.

Möller var äntligen spelklar igen efter sin ljumskoperation, spelsugen värre i sin SHL-comeback. Men Möller har en bra bit kvar till toppformen, detsamma gäller för hela laget som vägde för lätt mot Färjestad och gjorde enkla misstag gång på gång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.