Växjös presschef polisanmäler efter hot på twitter Foto: SVT Småland/Twitter

”Skillnad på hatet riktat mot kvinnor och män”

Uppdaterad
Publicerad

Elisabeth Anderberg i Växjö Lakers utsattes för grova hot från egna supportrar. En återkommande problematik enligt Hockeybloggens Cecilia Edström.

– Sådana här hot verkar ju inte avta på något vis även om vi pratar om det väldigt mycket. Det är viktigt att folk fortsätter stå upp mot de här hatarna och hotarna, säger Cecilia Edström.

Efter en konflikt mellan klubb och supportrar fick PR-ansvariga Elisabeth Anderberg motta flera grova hot på sociala medier. Att det just är en kvinna som får stå emot denna typ av hot som Elisabeth Anderberg fick motta från egna supportrar är kanske ingen tillfällighet.

– Skillnaden i hat mellan kvinnor och män är att män nog oftare får hot riktat mot sin profession medan kvinnor får mer personliga hot, som att de ska våldtas, säger Cecilia Edström.

Se hela intervjun ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.