Ottawa-Toronto uppskjuten Foto: Skärmdump: nhl.com

Skottdramat stoppar Ottawas match i kväll

Uppdaterad
Publicerad

Senators match mot Toronto ikväll kommer att bli uppskjuten på grund av det skottdrama som skakar den kanadensiska huvudstaden.

NHL tog det ovanliga beslutet vid 19.30-tiden, svensk tid.

”NHL vill uttrycka sin medkänsla med alla som berörs av de tragiska händelser som ägde rum i morse i centrala Ottawa”

NHL 2014-2015

Det är inte bestämt när matchen ska spelas istället.

Det är inte vanligt att NHL-matcher skjuts upp. Om det händer beror det oftast på extrem väderlek, som ifjol när Buffalo Sabres mot Carolina Hurricanes fick skjutas upp efter en snöstorm som drog in över Buffalo.

Gästande Toronto Maple Leafs hölls kvar på sitt hotell i city av säkerhetsskäl. Polis letade efter misstänkta gärningsmän kring ett krigsmonument i närheten av parlamentet.

”Surrealistiska scener utanför vårt hotell. En massa hjältemodiga poliser som vi borde vara stolta över”, twittrade Torontos forward Joffrey Lupul.

Ottawa Senators nästa hemmamatch är på lördag, då New Jersey väntar.

Stödet för  NHL:s beslut att skjuta upp matchen var massivt.

– Vi är chockade och djupt sorgsna över dagens tragiska händelser vid parlamentet och i centrum av Ottawa, sa Senators-ägaren Eugene Melnyk.

– Hockey kommer verkligen ii andra hand när sådana här tragiska saker sker och vi vet att våra fans står bakom oss vad gäller ligans beslut att skjuta upp kvällens match, fortsätter han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2014-2015

Mer i ämnet