Malmö är klart för semifinal i SM-slutspelet, efter att ha slagit ut Växjö med 4–2 i matcher. Foto: Bildbyrån

Malmö slog ut SHL-ettan – klart för semi

Uppdaterad
Publicerad

Seriesegrande Växjö Lakers är utslaget ur SM-slutspelet. Malmö Redhawks är vidare till semifinal efter att ha vunnit kvällens match med 2–1 och totalt 4–2 i matcher. Malmö får nu möta HV71 i semifinal.

Malmö är klart för semifinal för första gången på 16 år, lika länge som det är sedan de var i slutspelet. Slutet blev dramatiskt. Växjö fick ett jätteläge att kvittera i slutet, när Stefan Warg blev utvisad och smålänningarna fick spela sex man mot fyra i dryga 20 sekunder.

Men Malmö höll undan och slog ut seriesegrarna.  Malmö som slutade åtta i grundserien visade att ”serielunk” och slutspel är två helt olika saker.

”Ville vinna för fansen – men inte klara än”

Matchhjälte för skåningarna blev ingen mindre än Rhett Rakhshani – tidigare guldhjälte hos Växjö våren 2015.

– Redan när jag åkte ut på introt, så stod man där och sög in stämningen. Vi ville vinna för fansen, de är fantastiska. Men vi är inte klara än, säger Rakhshani till C More.

Lagkamraten Robin Alvarez var återigen en av skåningarnas mest framträdande spelare, och var nöjd med sitt lags insats.

– Det är stort för oss. Vi slog ut det bästa laget från grundserien, och spelar riktigt bra under matchserien rakt igenom. Det är underbart att få göra det på hemmaplan, säger Robin Alvarez till SVT Sport.

Han tror också att chansen finns att även rubba HV71. Tvåa i grundserien.

– Nu får vi inte vara nöjda. Vi vet att vi kan slå ett så pass bra lag som Växjö, nu väntar HV som spelat riktigt bra mot Färjestad. Det gäller verkligen att ladda om nu, med lite rehab, träna två riktigt bra träningar, så är vi redo inför fredag, säger Alvarez till SVT Sport.

Växjös coach: ”Grymt besviken”

Växjö-coachen Sam Hallam var av naturliga skäl inte lika nöjd.

– Jag är grymt besviken, och är nog mest besviken över att jag inte har lyckats preppa laget för att vara redo för striden där ute. Jag tycker Malmö var starkare än oss där, säger Sam Hallam till C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.