Mattias Granlund satte sina två första SHL-mål i karriären när Karlskrona skrällvann mot Linköping. Foto: Bildbyrån

Skrällvändning gav Karlskronaseger

Det såg ut bli en enkel hemmaseger för Linköping. Men tabelljumbon Karlskrona svarade för en imponerande upphämtning i den andra perioden, gick från 0–3 till 3–3, och i förlängningen satte Emil Larsson matchavgörande 4–3. ”Jag är jävligt förbannad”, säger Linköpings tränare Dan Tangnes.

Jacob Lilja hade givit hemmalaget ledningen med ett stenhårt slagskott i krysset, Broc Little utökat med sin femte poäng på de tre senaste matcherna.

Och när Niklas Persson enkelt tilläts sätta 3–0 i inledningen av andra perioden trodde nog många att Linköping hade säkrat segern.

– Det kändes stabilt. Men vi slappnar av någon sekund och gör ett dåligt byte, de får energi när de sätter ettan, sa lagkapten Persson till C More efter den andra periodpausen.

Fernström storspelade i mål

Ja, Filip Crusemans snabba reducering lyfte verkligen Karlskrona.

Mattias Granlund gjorde både sitt första och andra SHL-mål i karriären när tabelljumbon gick från 0–3 till 3–3 inom loppet av en knapp kvart.

– Fantastiskt kul att göra mål, en jävla lättnad tycker jag, säger Granlund.

Linköping var sedan närmast ett ledningsmål i den tredje perioden men Linus Fernström, som ersatt Patrick Galbraith mellan stolparna efter Niklas Perssons 3–0-mål, spikade igen.

”Är jävligt förbannad”

Matchen till förlängning där Emil Larsson avgjorde för Karlskrona med sitt 4–3-mål, distinkt i nättaket, frispelad efter en snabb spelvändning.

– Jag är otroligt stolt över att se grabbarna. Över 60 minuter är vi det lag som jobbar hårdast, sett till hela spelet tycker jag vi är hetare än Linköping, säger Karlskronas tränare Per Hånberg.

Andra tongångar, givetvis, i Linköpingslägret.

– Jag är jävligt förbannad, det här är sådant som avgör om man är ett topplag eller ett ”varannan-dag-lag”. Efter 3–0-målet är vår prestation under all kritik, säger tränare Dan Tangnes till C More.