Snart är båda bröderna Nylander i NHL

Uppdaterad
Publicerad

Pappa Mikael är svensk NHL-legendar. Storebror William gör sin första NHL-säsong med Toronto Maple Leafs. Snart hoppas JVM-stjärnan Alexander Nylander kunna debutera i världens bästa hockeyliga.

Alexander Nylander spelar för Rochester Americans i AHL, farmarlag till NHL-klubben Buffalo Sabers som Alexander draftades av som nummer åtta i första draftrundan förra sommaren.

Under hösten har han debuterat i AHL med framgång.

JVM i ishockey

– Det blir bättre och bättre för varje match. Det känns normalt att spela här, och jag spelar som jag brukar göra. Klubben (Buffalo) vill att jag spelar i AHL, och spela bra där, och när det blir rätt tillfälle så vill de plocka upp mig, säger Alexander Nylander.

Förra säsongen spelade Alexander i den nordamerikanska juniorligan OHL (Ontario Hockey League). Han upplever inte skillnaden som omänsklig att spela mot seniorer, trots att han själv bara är 18 år.

– Alla är lite större och starkare såklart, men det är inte så mycket skillnad. Jag har gjort bra förberedelser, och fått en del tips från brorsan. Han försöker pusha mig, och jag försöker pusha honom. Vi hjälper varandra så mycket vi kan, säger Alexander Nylander.

Hoppas spela i NHL snart

Alexander Nylander har åldern inne för att spela ytterligare ett JVM, men om han når NHL innan dess går det före.

– Det vore roligt, men jag hoppas att jag gjort en bra sommar och får spela i NHL, blir det inte så ser jag fram emot JVM. Det var riktigt tråkigt att vi inte tog medalj i årets turnering, säger Alexander Nylander.

Storebror Willam Nylander tror att lillebror Alexander har goda möjligheter att slå sig in i NHL inom en snar framtid. Kanske redan nästa år.

– Det är klart att jag hoppas på att han gör det, säger William Nylander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet