Henrik Nyberg gjorde det första målet för Södertälje i mötet mot Timrå. Foto: BILDBYRÅN

Södertälje skrällde – bortaslog Timrå

Uppdaterad
Publicerad

Timrå dominerade inledningsvis, Södertälje tog över i den andra perioden – och efter 3–1 till gästerna åkte Timrå på sin fjärde raka hemmaförlust i hockeyallsvenskan.

Efter segrar för Timrå i säsongens tidigare två möten var det dags för nästjumbon Södertälje att vinna. JVM-spelarna Jonathan Dahlén och Jens Lööke var åter i spel i Timrå medan Elias Pettersson avstod på grund av förkylning, skriver Sundsvalls Tidning.

Efter Timrådominans i första perioden kom Södertälje tillbaka och tog ledningen genom Henrik Nyberg. Några minuter senare kvitterade Timrå då Jonathan Dahlén styrde in ett skott från Andreas Molinder. Men SSK återtog ledningen genom Erik Ullman i powerplay i slutet av andra perioden och i matchens slutskede satte Anton Holm 3–1 i tom Timråbur.

Timrå föll en placering till sjätte plats och är nu 11 poäng efter Mora ovanför det hägrande strecket.

Södertälje är kvar under det nedersta strecket, men minskade avståndet till AIK närmast ovanför till fem poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.