Foto: TT Nyhetsbyrån

Sörensen avgjorde Tre Kronors ry(s)sargenrep

Uppdaterad
Publicerad

Det var sista chansen för spelarna att visa att de ville ha en VM-plats.

Då gjorde både Martin Johansson och Marcus Sörensen sitt bästa.

Johansson inledde målskyttet – och Sörensen avslutade det.

”En härlig inställning”, säger förbundskapten Pär Mårts.

Tre Kronor vann matchen mot Ryssland med 3–2 efter förlängning.

I går säkrade Tre Kronor segern i Euro Hockey Tour via 5–4 mot Ryssland. I dag, i säsongens sista EHT-match, vann Sverige åter med uddamålet.       

Ishockey-VM

– Det är väl inte så ofta vi vinner två gånger i rad mot dem. Jag tycker våra första tio var jäkligt dåliga. Vi fick reda ut det lite sen tycker jag att vi vi fick lite grepp om dem. Jag tycker det var jättebra, säger Mårts och fortsätter:

– En härlig inställning av killarna.

Sverige ledde två gånger   

Matchvinnare blev, 1.37 in i förlängningen, Djurgårdens forward Marcus Sörensen som tryckte in en retur på sitt eget skott.                   

Sverige var i förarsätet under större delen av matchen. Laget ledde med både 1–0 och 2–1, men Ryssland – som var förstärkt jämfört med gårdagens match – spelade bra och kvitterade två gånger.                    

Flera spelare måste lämna

Matchen var Sveriges sista inför VM. Ett antal av spelarna kommer nu tvingas lämna truppen, då spelare från KHL och (förmodligen) NHL ska in i truppen.

Både Sörensen och Martin Johansson (som gjorde 1–0) hör till spelarna som förmodligen ligger på gränsen till en plats i truppen.

– De är ju spjutspetsar, och det är bra om de gör mål. Men jag tror inte att jag väger in det i resonemanget nu, utan det är helheten från hela våren som gäller, säger Pär Mårts till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet