Sörensens straff avgjorde på Hovet

Uppdaterad
Publicerad

Långa svepande dragningar åt båda hållen lurade Stefan Steen i Växjömålet när Marcus Sörensen satte den avgörande straffen i Djurgårdens SHL-premiär. Seger med 2-1 i ett kokande Hovet

Mikael Tellqvist var lysande i hemmamålet och blev matchvinnare för stockholmarna i en match där Växjö hade klart mest puck.

– Vi gick på knäna. hade det inte varit för fansen vet jag inte om jag hade orkat, sa Tellqvist till CMore.

Tellqvist, tillbaka efter 13 säsonger i bland annat NHL och KHL, släppte endast förbi sig en puck, Robert Roséns styrning till 1-1.

En het Sörensen, en Tellqvist som slet som ett djur och ett massivt hemmastöd. Där har ni receptet för Djurgården i kvällens seger.

Efter två säsongers ökenvandring i hockeyallsvenskan var Djurgården – till glädje för många i Hockeysverige – tillbaka i SHL.

Det var en magisk stämning bland 8 094 åskådare på ett utsålt Hovet i Djurgårdens första hemmamatch i högsta serien sedan den 3 mars 2012.

Stockholmslagets supportrar beskrevs för en tid sedan som världens bästa när NHL-klubben Ottawas ordförande Cyril Leeder sjösatte ett projekt för att få bättre stämning på läktarna.

Det kan Djurgårdens spelare skriva under på. De spelade som i ett rus under inledningen och när Marcus Sörensen styrde in ledningsmålet, på Joakim Erikssons skott, redan efter 3.20 under en avvaktande utvisning höll tak och väggar på den gamla isladan att rämna.

Djurgården satte SM-guldkandidaten Växjö under hård press i inledningen.

-Skönt att få utdelning på den start vi gör tillsammans med publiken. Men det räcker inte att spela bra i tio minuter för att vinna en hockeymatch, sade Eriksson i en pausintervju.

Det räckte den här gången... Men stockholmarna lär behöva ändra taktik framöver. Det finns ingen chans att orka eller lyckas spela så här defensivt i 55 omgångar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.