Foto: BILDBYRÅN

Sparkade Modo-tränaren talar ut

Uppdaterad
Publicerad

Modo är elva i Allsvenskan.

Det duger inte i Örnsköldsvik och i dag fick tränaren Andreas Johansson sparken.

För SVT Sport talar han nu ut om den tuffa tiden.

– Förväntningarna på det laget har varit omänskliga, säger han.

Idag fick han det tunga beskedet. Att hans tid som tränare och sportchef är över. Trots att han har ett år kvar på kontraktet. 

– Styrelsen går på resultat och då är det som det är. Jag förstår beslutet. 

Vad tycker du om beslutet? 

– Det är business, så är det i den här branschen. Det har varit tufft. 

Varför har det inte riktigt funkat för Modo i år? 

– Vi får inte glömma att vi haft skador på viktiga spelare som Byron Ritchie exempelvis. Det var tufft att åka ut ur SHL och bygga ett lag så snabbt i allsvenskan med så många som lämnade då. Jag tycker ändå att vi har gjort mycket bra. Vi har spelat många unga spelare. Det är jag glad för. Men samtidigt har resultatet inte varit som vi hoppats på. Det har inte varit tillräckligt bra.

Känner du att du kunde gjort något annorlunda? 

– Jag tycker att jag spelade kort jag haft. Men det har varit tufft. Känns som om vi bara släckt bränder hela tiden och aldrig haft något flyt riktigt.

”Kan inte lägga vikt vid det”

Andreas Johansson tog över Modo i SHL, samma säsong som de slogs ut i en osannolik matchserie mot Leksand. En av svensk hockeys finaste hockeysagor. 

Modo fick efter uttåget börja om i allsvenskan. Här förväntade sig orten och hela hockeyetablissemanget att klubben skulle höra till i toppen av landets näst högsta serie men så har inte blivit fallet. Han anställdes av Per Svartvadet som han själv mitt under brinnande säsong sen ersatte på grund av uteblivna resultat. 

– Folk som har åsikter nu har inte den insynen för att göra en korrekt analys så det kan jag inte lägga vikt vid. Vad gäller biten med dubbla roller: Det var något som jag förvisso tackade ja till men inget jag önskade. Det var ju min vän Per som fick gå den gången.

”Ska vara ledig”

Johansson är varken bitter eller ledsen över beslutet att göra sig av med honom och han önskar Modo lycka till i framtiden.

– Verkligen. Jag tycker verkligen om alla runt laget, spelarna och styrelsen. Jag trivdes kanon i staden också. Jag har haft en bra relation med de flesta och jag har också sagt att om det är något jag kan hjälpa till med. Alltså hjälpa föreningen även nu när jag är entledigad så kommer jag ställa upp. 

Vad ska du göra nu? 

– Jag ska vara ledig. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.