CHL-favoriten i princip utslagen

SHL-favoriten Växjö var nära, men det räckte inte – svensklaget förlorade mot Sparta Prag i CHL med 4-5 på bortais.

Svenskarna fick en tung start. Sparta Prag hade en 3-1-ledning i slutet av andra perioden och tryckte in två mål inom loppet av fyra minuter i den tredje.

Växjö tvingades till att försöka vända ett 5-1-underläge, och då började målen att trilla in.

CHL 2014-2015

– Första perioden var bra...sen slutade vi tänka och vi var överallt, säger tränaren Sam Hallam.

Efter en relativt jämn och mållös inledning, hände det desto mer i den andra perioden.

5-1-underläge för Sverige

Backen Adam Polasek gav Sparta Prag ledningen med drygt fem minuter spelade. Bara två minuter senare kom 2-0-målet när Lukas Cingel tryckte upp pucken i krysset.

Sparta Prag utökade sedan ledningen genom Daniel Pribyl, men reduceringen skulle komma innan periodens slut. Växjös Tomi Kallio satte det så välbehövliga 1-3-målet.

I den tredje perioden var det dags för Sparta Prag igen. Martin Réway tryckte in 4-1, och bara minuterna senare satte Dominik Volek 5-1.

Reddox blev tvåmålsskytt

Då vaknade svenskarna. Patrik Lundh reducerade till 2-5, och Liam Reddox följde upp med ett till mål för svenskarna.

Den kanadensiske forwarden Reddox stod senare för en fin soloprestation när han lekte sig förbi backarna och satte sitt andra mål för kvällen till 4-5.

Växjö plockade ut målvakten Stefan Steen, men lyckades inte få till en kvittering. Svensklaget förlorade matchen med 4-5.

– Vårt fokus är inte tillräckligt bra i 60 minuter mot Sparta Prag, säger Hallam.

I och med förlusten är en av CHL-favoriterna Växjö mycket illa ute och får nu väldigt svårt att kvalificera sig för slutspelet. Det är bara gruppsegraren som är garanterad en slutspelsplats.

– Jag räknar i princip bort Växjö från fortsatt avancemang, säger SVT Sports expert Mikael Renberg.