Patrik Hersley. Foto: TT Nyhetsbyrån

Tre Kronor-backen: ”Spelade inte rätt senast mot Ryssland”

Uppdaterad
Publicerad

Tre Kronor åkte på en tung förlust mot Ryssland i kvartsfinalen i VM i våras. Och Tre Kronor var långa stunder utspelat i Karjala Cup i november. I morgon är det dags igen. Ryssland mot Sverige.

Matchen spelas här i Moskva. I nybyggda Ispalatset. Mycket rysk prestige förstås på hemmaplan, inte minst med tanke på att VM ska avgöras här inne i samma arena i maj.

I morgon kommer Ryssland med det bästa de har utanför NHL. Förutom Kovaltjuk är även till exempel Alexander Radulov med den här gången. Patrik Hersley gör sin andra säsong i KHL och vet vilket motstånd som väntar. Han vill inte uppleva samma match som senast mot Ryssland.

”De är skickligare”

– De har väldigt många som är väldigt, väldigt skickliga och där gäller det att hela tiden vara på tå för de är riktigt riktigt bra. Och det gäller för oss att inte ge bort någonting och spela rätt mot dem tycker jag. Man får vara ärlig och säga att de är skickligare. Och då måste vi kunna möta det tycker jag.

Spelade ni rätt senast i Helsingfors?

– Nej, det gjorde vi inte. Där hade vi inte riktigt koll på var vår nästa spelare var när vi blev satta under press. Och speciellt vi som backar, de gick ju väldigt aggressivt första halvan tycker jag och det var svårt att hitta spelare och hitta råd. De kom så hårt, vi hade väl inte pratat tillräckligt mycket om det.

Sent i natt blev den svenska truppen komplett då Joakim Lindström och Lucas Wallmark anslöt. Lindström kommer att bilda kedja med Mattias Sjögren och Oscar Möller. En framgångsrik konstellation under VM. Ingen av dem var med i Karjala Cup i november. Samtliga spelar i KHL.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.