Andreas Johansson. Foto: Bildbyrån

Spelare: ”Det är kaos i HV71”

Uppdaterad
Publicerad

HV71:s sportchefer Johan Hult och Johan Davidsson kräver tränare Andreas Johanssons avgång. Annars hotar de med att lämna sina uppdrag, enligt uppgifter till Jönköpings-Posten. Uppgifter som dock dementeras av klubben.

– Jag kommer att gå till jobbet som vanligt i morgon (måndag), säger HV71:s assisterande sportchef Johan Davidsson till tidningen.

– Jag kan egentligen inte säga någonting förutom att vi är i en utvärderingsprocess som startade omedelbart när förra säsongen tog slut.

SHL

I ett gemensamt meddelande på klubbens hemsida dementeras dock krisen.

– Ingen ska sparkas och ingen har sagt upp sig, säger klubbdirektör Agne Bengtsson till SVT Nyheter Jönköping.

– Johan Davidsson och Johan Hult kommer fortsatt att vara sportchefer och Andreas Johanssson kommer att träna laget. Annat är rena spekulationer från media.

Han menar att klubben varit inne i en process där en del missnöje har ventilerats.

– HV71 är en stark förening där det finns många viljor. Och nu har det ventilerats missnöje som uppkommit under säsongen.

Klubben förnekar rykten

Men en spelare som Jönköpings-Posten pratat med säger att han vet att Johansson kommer att få sparken och att ”det är kaos i HV71”.

Johansson själv skriver i ett sms till Sportbladet: ”Det är nu en process där klubben får uttala sig. Besked kommer att komma”.

Följande besked lämnade sedan klubben under dagen:

”Sedan en tid tillbaka pågår ett intensivt arbete med att analysera den gångna säsongen. Styrelsen har tillsammans med klubbdirektören en daglig dialog med sportslig ledning, tränarstab och spelare. Vi har en bit in i utvärderingsarbetet kommit fram till några punkter där a-lagsverksamheten kan förbättras i framtiden och vi arbetar med den organisation vi har för att genomföra dessa förbättringar. Det har inte, som står i media, ställts några ultimatum till styrelsen från sportchefernas sida gällande Andreas Johanssons framtid som huvudtränare i HV71.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet