Jannik Hansen svimmade efter en tackling i natt. Foto: TT Nyhetsbyrån

Spelare svimmade på bänken

Uppdaterad
Publicerad

Bröderna Sedin spelade fram till Vancouvers avgörande mål mot Calgary. Ett skönt slut på en läskig match där lagkamraten Jannik Hansen svimmade på bänken efter en tackling.

Tidigt i andra perioden krockade Jannik Hansen med Calgarys Dennis Wideman. Dansken åkte till avbytarbåset men plötsligt föll han ihop och Vancouvers spelare slog med klubborna mot sargen för att få domarna att avbryta spelet.

Hansen kvicknade till och kunde gå på egna ben ut i omklädningsrummet men han kom aldrig tillbaka i spel.

NHL 2014-2015

Matchen var jämn och det var först på övertid som Christopher Tanev kunde ge hemmalaget segern med 3-2. Vancouvers nionde raka NHL-seger mot Calgary.

Det var i numerärt överläge som Daniel och Henrik Sedin fick loss pucken och Henrik Sedin kunde servera Tanev den öppnande passningen.

Tanev var iskall och satte pucken på Jonas Hillers klubbsida. Därmed bröt laget sviten på fem raka förluster.

Mattias Ekholm gjorde sitt första mål för säsongen och Filip Forsberg, överlägsen ledare i rookieligan, sitt 13:e när Nashville slog Minnesota med 6-5 efter förlängning. Även Calle Järnkrok hittade rätt.

Johan Larsson gjorde sitt första NHL-mål någonsin, men hans Buffalo föll med 1-4 mot Colorado.

Nicklas Bäckström gjorde två mål och en assist när Washington slog New Jersey med 4-0.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2014-2015

Mer i ämnet