”Jag är framåt och gillar att prata mycket.” Foto: Bildbyrån

Spelarpresentation: Adrian Kempe

Uppdaterad
Publicerad

De är framtidens stjärnor i svensk hockey. Under jul- och nyårshelgen följer miljonpublik JVM-spelarna i TV-sofforna. SVT bad nykomlingarna presentera sig själva inför turneringen i Kanada. – Jag har höga förväntningar på vårt lag.

Klubb: MoDo hockey

Född: 1996-09-13

Spelarkollen JVM 2015

Position: Vänster-/högerforward

Klubbfattning: Vänster

Längd: 188 cm

Vikt: 85 kg

Styrkor? – Jag är en bra skridskoåkare som är stor och stark. Jag har ett bra skott, skjuter hårt. Jag kan bli lite bättre på att sikta. Men jag vet att jag kan göra mål.

Personlighet? – Jag är nog ganska lugn i allmänhet. När jag är med polare som jag känner bra så är jag lite mer framåt. Jag känner alla ganska bra i laget. Jag är framåt och gillar att prata ganska mycket.

Största hockeymerit hittills? – SM-guldet förra året med J18. Vi slog Linköping i Södertälje. 4-3 på straffar. Jag gjorde tre mål.

Förväntningar? – Man har hört att det ska bli mycket folk. Det är skitmäktigt. Jag har höga förväntningar på vårt lag. Jag vet att vi kan gå jäkligt långt. Jag vet vad vi klarar av.

Hur ser du på laget? – Vi är ett av det mest spelskickliga lagen. Vi har styrkor som många andra inte har. Det ska vi utnyttja, verkligen. Vi är bra både offensivt och defensivt också.

Patrik Ross om Adrian Kempe: – En stark kille som gillar att driva på målet. Han är inte rädd för att bryta in. Har ett bra skott.

TV: Hoppas på spel med Nylander: ”Vi har bra kemi”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Spelarkollen JVM 2015

Mer i ämnet