Ross: En stark kille som är duktig i det defensiva spelet. Foto: Bildbyrån

Spelarpresentation: Andreas Englund

Uppdaterad
Publicerad

De är framtidens stjärnor i svensk hockey. Under jul- och nyårshelgen följer miljonpublik JVM-spelarna i TV-sofforna. SVT bad nykomlingarna presentera sig själva inför turneringen i Kanada. – Jag försöker se till att alla är glada och har det bra.

Klubb: Djurgårdens IF

Född: 1996-01-21

Spelarkollen JVM 2015

Position: Back

Klubbfattning: Vänster

Längd: 191 cm

Vikt: 90 kg

Styrkor? – Jag är en stor och tuff spelare med defensiv spelsstil.

Personlighet? – Jag är glad och trevlig. Jag försöker se till att alla är glada och har det bra.

Störts hockeymerit hittils? – Måste vara när vi vann U17-VM i Kanada för något år sedan. Det var riktigt häftigt. Det var en stor turnering att vara med i. Vi vann mot Ryssland i finalen. Det var också stort att spela kvalserien och vara med och ta tillbaka Djurgården till SHL.

Förväntningar? – Det är klart att det ska bli häftigt. Förväntningar är att vi ska spela bra hockey. Resultatmålet är guld.

Hur ser du på laget? – Jag tycker att det finns mycket spetskompetens. Det finns många olika roller i laget. Alla jag känner här är bra grabbar. Vi är ett bra lag utanför isen också.

Patrik Ross om Andreas Englund: – En stark kille som är duktig i det defensiva spelet. Bra i boxplay och rörlig trots sin storlek.

TV: ”Ett av de stora målen den här säsongen”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Spelarkollen JVM 2015

Mer i ämnet