”Jag är ingen som håller mig för mig själv särskilt mycket.” Foto: Bildbyrån

Spelarpresentation: Axel Holmström

Uppdaterad
Publicerad

De är framtidens stjärnor i svensk hockey. Under jul- och nyårshelgen följer miljonpublik JVM-spelarna i TV-sofforna. SVT bad nykomlingarna presentera sig själva inför turneringen i Kanada. – Jag är ingen som håller mig för mig själv särskilt mycket.

Klubb: Skellefteå AIK

Född: 1996-06-29

Spelarkollen JVM 2015

Position: Center/vänsterforward

Klubbfattning: Vänster

Längd: 186 cm

Vikt: 90 kg

Styrkor? – Jag är en tvåvägscenter som är stark runt sargerna och är bra med pucken.

Personlighet? – Jag är social och glad. Jag gillar att vara med och se till så det är en bra stämning i laget. Jag är ingen som håller mig för mig själv särskilt mycket.

Förväntningar? – Vi åker dit med förväntningar om att vinna guld. Vi ska göra vårt bästa. Vi ska inte hymla om att vi vill vinna.

Hur ser du på laget? – Många har spelat tillsammans tidigare i olika andra turneringar. Vi känner varandra sedan tidigare, jäkligt bra många utav oss. Vi känner att vi kommer bra överens, förhoppningsvis visar det sig på isen också, och att vi kan gå långt.

Största hockeymerit hittills? – SHL-debuten med Skellefteå och guldet i TV-pucken. TV-pucken var med Västerbotten 2011. Vi gick obesegrad genom turneringen. Vi slog Stockholm i semifinal med 3-0, och Dalarna i finalen med 4-0.

– SHL-debuten var borta mot Färjestad, vi vann med ett par mål. Jag fick spela ordinarie och det gick ganska bra faktiskt. Det var bra tryck på läktaren, det var mäktigt. Det är något som jag har drömt om, så det tar jag med mig.

Patrik Ross om Axel Holmström: – En härlig center som är bra med puck. Han ser spelet på bra sätt och är viktig i powerplay. Intressant att se hur han klarar av farten där jag tycker att skridskoåkningen är ett minus.

TV: ”Hade svårt att göra mig själv rättvisa”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Spelarkollen JVM 2015

Mer i ämnet