”Jag är en trygghet i laget som bara försöker vara mig själv.” Foto: Bildbyrån

Spelarpresentation: Christoffer Ehn

Publicerad

De är framtidens stjärnor i svensk hockey. Under jul- och nyårshelgen följer miljonpublik JVM-spelarna i TV-sofforna. SVT bad nykomlingarna presentera sig själva inför turneringen i Kanada. – Jag är ganska lugn och tillbakadragen.

Klubb: Frölunda Indians

Ålder: 1996-04-05

Spelarkollen JVM 2015

Position: Center/vänsterforward

Klubbfattning: Vänter

Längd: 191 cm

Vikt: 85 kg

Styrkor? – Framförallt skridskoåkningen och smartheten i spelet. Jag gillar att ta ansvar defensivt. Jag försöker att inte spela för svårt. Jag försöker hitta bra lösningar och spela safe helt enkelt.

Personlighet? – Jag är ganska lugn och tillbakadragen. Jag jobbar hårt. En trygghet i laget som bara försöker vara mig själv.

Största hockeymerit hittills? – När jag fick göra SHL-debut förra året, mot Luleå i februari. Det är det största jag varit med om hittills. Jag spelade bara tre byten så det gick väl inget vidare, men det var kul att få göra.

Förväntningar? – Vi siktar självklart mot guld. Men först och främst hoppas jag på att få vara med och spela. Det är fortfarande killar som ska bort, man får göra sitt yttersta för att inte vara en av dem.

Hur ser du på laget? – Det känns som en skön mix. Mycket offensiva skickliga spelare, men också många som kan täppa till bakåt. Samtidigt som vi är väldigt unga så är vi väldigt hungriga. Det ska bli kul att se hur det går.

Patrik Ross om Christoffer Ehn: – Kan spela både center och ytterforward. Tror inte att han kommer att va med och bidra. I det offensiva spelet. Kommer att göra ett hårt jobb i det tysta.

TV: ”Jag är en smart spelare”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Spelarkollen JVM 2015

Mer i ämnet