”Vi har både skickliga och väldigt offervilliga grabbar.” Foto: Bildbyrån

Spelarpresentation: Gustav Forsling

Uppdaterad
Publicerad

De är framtidens stjärnor i svensk hockey. Under jul- och nyårshelgen följer miljonpublik JVM-spelarna i TV-sofforna. SVT bad nykomlingarna presentera sig själva inför turneringen i Kanada. – Jag skulle inte säga att jag är den som håller låda i omklädningsrummet.

Klubb: Linköping HC

Född: 1996-06-12

Spelarkollen JVM 2015

Position: Back

Klubbfattning: Vänster

Längd: 182 cm

Vikt: 82 kg

Styrkor? – Jag har bra spelsinne och bra skott. Det är mina främsta styrkor. Jag hittar passningar och är bra på att ligga rätt i banan.

Personlighet? – Jag är ganska lugn och tyst. Jag skulle inte säga att jag är den som håller låda i omklädningsrummet.

Förväntningar på JVM? – Jag har väldigt höga förväntningar. Det ska framförallt bli kul. Sen siktar vi på guld. Det är målet.

Hur ser du på laget? – Jag tycker vi har en väldig bredd. Vi har både skickliga och väldigt offervilliga grabbar. Det känns bra.

Största hockeymerit hittills? – Det måste vara när vi vann JVM-guld med J17-landslaget. Vi vann mot ryssarna i finalen i Montreal.

Patrik Ross om Gustav Forsling: – Han har fått lite av sitt genombrott i år. Han är duktig med puck och ser spelet på ett bra sett.

TV: ”Det ska bli skitkul”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Spelarkollen JVM 2015

Mer i ämnet