”Jag har pratat med de flesta, de går att prata med. Det är många som verkligen vill vinna.” Foto: Bildbyrån

Spelarpresentation: Robin Norell

Uppdaterad
Publicerad

De är framtidens stjärnor i svensk hockey. Under jul- och nyårshelgen följer miljonpublik JVM-spelarna i TV-sofforna. SVT bad nykomlingarna presentera sig själva inför turneringen i Kanada. – Jag vill få mina medspelare att känna sig trygga.

Klubb: Djurgårdens IF

Född: 1995-02-18

Spelarkollen JVM 2015

Position: Back

Klubbfattning: Vänster

Längd: 180 cm

Vikt: 89 kg

Styrkor? – Min styrka som spelare ligger i defensiven framföralllt. Jag täcker skott, är skridskostark och stark i närkamperna.

Personlighet? – Jag är snäll, lojal och försöker göra andra bättre. Jag försöker vara en större ledare. En lagledare som snackar med alla, försöker få igång laget. Jag vill få mina medspelare att känna sig trygga.

Förväntningar? – Det ska bli jättekul faktiskt. Det är mitt andra år. Förra året var en väldigt stor upplevelse. Det var något man hade drömt om. Nu får man uppleva det igen. Det kan inte bli bättre. Det ska bli obeskrivligt att få spela ett JVM i Kanada.

Hur ser du på laget? – Jag skulle beskriva laget som lite underdogs. Jag har koll på de flesta spelarna. Det är bra killar. Alla är lojala mot varandra. Jag har pratat med de flesta, de går att prata med. Det är många som verkligen vill vinna.

Största hockeymerit hittills? – När jag i våras var med och tog tillbaka Djurgården till SHL. Det gick sådär under säsongen. Efter jul- och nyår hade vi bestämt oss att vi skulle tillbaka SHL. Vi tar oss till topp tre. Vi tog en match i taget. Vi skulle bara upp.

Patrik Ross om Robin Norell: – En stabil spelare som har visat att han klarar ta steget till SHL på ett bra sätt. Norell blir vår härförarare i försvarsspelet.

TV: ”Många tycker vi är för unga”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Spelarkollen JVM 2015

Mer i ämnet