”Det gäller att få alla att prestera så bra som möjligt när det verkligen gäller.” Foto: Bildbyrån

Spelarpresentation: Samuel Ward

Uppdaterad
Publicerad

De är framtidens stjärnor i svensk hockey. Under jul- och nyårshelgen följer miljonpublik JVM-spelarna i TV-sofforna. SVT bad nykomlingarna presentera sig själva inför turneringen i Kanada. – Jag är social för det mesta, på gott och ont.

Klubb: Luleå hockey, utlånad till Asplöven

Född: 1995-01-19

Spelarkollen JVM 2015

Position: Målvakt

Plock: Vänster

Längd: 178 cm

Vikt: 82 kg

Styrkor? – Jag brukar kunna hålla en ganska jämn nivå. Skulle ändå påstå att jag är stark mentalt. Jag är bra i ytterlägen.

Personlighet? – Jag är social för det mesta, på gott och ont. Jag är ofta ganska glad och vill att alla ska känna sig hemma.

Förväntningar? – Jag försöker att ta det som det kommer. Det ska bli spännande. Jag tror att det kommer vara rätt mycket mer bevakning än vad man är van vid.

Hur ser du på laget? – Vi har alla typer av spelare. Våra anfallare är av yppersta klass. Vi har målfarliga backar. Vi har bra defensiva spelare också. Vi har en skön grupp. Det gäller att få alla att prestera så bra som möjligt när det verkligen gäller.

Patrik Ross om målvakterna Samuel Ward, Linus Söderström och Jonas Johansson: – Dagsform avgör vem som ska stå. Ingen av dem är uttalad förstemålvakt. Jag tycker att målvakterna tillhör den svagaste länken i JVM-laget. Men ingen blir gladare än jag om någon av de tre får sitt stora genombrott. Jag håller tummarna för det. Ska vi gå långt så måste vi ha en målvakt som spelar sin absolut bästa ishockey.

TV: ”Alltid bra med konkurrens”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Spelarkollen JVM 2015

Mer i ämnet