Patrik Ross om Victor Olofsson: En målskytt som kommer utnyttjas i powerplay. Foto: Bildbyrån

Spelarpresentation: Victor Olofsson

Uppdaterad
Publicerad

De är framtidens stjärnor i svensk hockey. Under jul- och nyårshelgen följer miljonpublik JVM-spelarna i TV-sofforna. SVT bad nykomlingarna presentera sig själva inför turneringen i Kanada. – Det är något man har drömt om sedan man var liten.

Klubb: MoDo hockey

Född: 1995-07-18

Spelarkollen JVM 2015

Position: Vänster-/högerforward

Klubbfattning: Vänster

Längd: 178 cm

Vikt: 80 kg

Styrkor? – Skridskoåkningen och skottet är mina två främsta styrkor. Jag tycker att jag har utvecklats och fått bra fart på skridskorna. Jag har ett vasst skott, och är en ganska vass målskytt.

Personlighet? – Jag är ganska lugn som person. Jag försöker ha humöret på topp.

Största hockeymerit hittils? – SHL-debuten förra säsongen kanske. Jag följde med till Gävle och spelade mot Brynäs. Det blev inte så mycket speltid, ett byte. Det är något man kommer ihåg.

Förväntningar? – Det kommer att bli fantastiskt kul. Det är något man har drömt om sedan man var liten. Turneringen spelas i Toronto och Montreal, det gör det inte sämre. Det kommer vara mycket folk, stort tryck. Vi har som mål att vinna allting. Det måste man ha när man går in i en turnering.

Hur ser du på laget? – Det är ett fantastiskt talangfullt ungt lag. Många bra spelare. Jag tror vi har en bra chans att gå långt.

Patrik Ross om Victor Olofsson: – En offensiv spelare med bra skott. En målskytt som kommer utnyttjas i powerplay. En bra straffskytt.

TV: Olofsson hoppas på ren MoDo-kedja

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Spelarkollen JVM 2015

Mer i ämnet