Troy Brouwer jublar efter sitt 3-2-mål bland förkrossade Chicago-spelare. Svensken Erik Gustafsson kan bara se på. Foto: TT Nyhetsbyrån.

St Louis slog ut mästaren i Game 7

Uppdaterad
Publicerad

Den regerande Stanley Cup-mästaren Chicago fick se sig besegrad i den sjunde och avgörande åttondelsfinalen i St Louis med 3-2 inför galna fans. Nashville tvingade fram en sjunde match för första gången i klubbens historia.

Troy Brouwer stod nära mål och fick via skridskon en puck i stolpen och med en avig backhand drog han returen i mål.

– Det var det fulaste mål jag gjort och det mest lägliga, säger Brouwer till AP efter sitt 3-2-mål i mitten av tredje perioden. 2010 var Brouwer, som spelade sjunde Game 7-matchen, med och vann Stanley Cup för Chicago.

Med 3.30 kvar sköt Brent Seabrook stolpe-stolpe och ut för Chicago, en händelse som videogranskades.

– Vi fick inte ett postitivt svar från headsetet. Det var nära, säger Chicagos tränare Joel Quenneville.

– Det här var en stor triumf för vårt lag, då det krävs en extraordinär insats för att slå ut ett mästarlag av Chicagos klass, sa Bluescoachen Ken Hitchcock på presskonferensen.

Nashville framme i historisk match

För första gången i klubbens historia ska Nashville spela en sjunde och avgörande match i Stanley Cup.

Dettta efter att ha slagit Anaheim med 3-1 på hemmais i natt. Efter att ha förlorat de två första hemmamatcherna fick man med sig en seger.

– Vi vill verkligen ge allt för att få med oss en vinst hemma. Det hade varit en stor besvikelse att ha förlorat alla matcher hemma, säger Ryan Johansen.

Nashville hade tidigare förlorat fem gånger när man spelat Game 6 men kan nu skriva ett nytt kapitel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.