Patrik Berglund kramar om lagkamraten David Backes. Foto: TT Nyhetsbyrån.

St Louis utjämnade kvartsfinalserien

St Louis har kvitterat till 1–1 i kvartsfinalserien mot Dallas. I förlängningen avgjorde kapten David Backes på en retur efter skott av Alexander Steen och gav bortalaget segern med 4–3.

Lagkaptenen tryckte in segermålet efter 10.58 av förlängningen sedan Alexander Steen gått på skott och Antti Niemi i hemmamålet lämnat retur.

Patrik Berglund öppnade målskyttet för St Louis när han sköt 1–1 efter drygt fem minuter av den första perioden. Svensken avslutade ett tre mot tvåanfall och noterades för sitt första mål i slutspelet.

St Louis var i ledning med 3–1 innan Dallas vaknade och så när lyckades vända matchen. Mattia Janmark gjorde sitt första slutspelsmål när han reducerade till 2–3 i den tredje perioden och med mindre än tre minuter kvar av matchen kvitterade Jamie Benn.

Berglund inte helt nöjd

Men i förlängningen lyckades St Louis samla sig, segern med 4–3 betyder att det är kvitterat i kvartsfinalserien i bäst av sju matcher.

Trots det var Berglund inte helt nöjd efter matchen.

– Det ser ut som att vi inte är så bra eftersom det andra laget verkligen bygger upp mycket fart och anfaller hela tiden. Det är något vi måste prata om och fundera kring och göra ett bättre jobb, säger han till St Louis Post-Dispatch.

Se höjdpunkterna i Sportnytt-sändningen ovan.