Stabilt Växjö vann igen

Växjö ansattes hårt av Örebro i slutperioden, men redde ut stormen. Växjö vann med 2-1 och fortsätter sin positiva trend.

Efter en knackig inledning av säsongen för mästarlaget Växjö blev segern borta mot Örebro i den nionde omgången något av en vändpunkt. Växjö följde upp den segern med sex raka segrar och har vunnit tio av tolv matcher sedan dess in SHL-hockeyn.

När lagen nu ställdes mot varandra på Växjös hemmais hade båda lagen svårt att få till ordentlig spets på anfallen i en avvaktande första period, som logiskt nog blev mållös.

Det dröjde ända till 7.40 in på mittenperioden innan nollan spräcktes och det var Växjö som tog ledningen. Backen Eric Martinsson sköt från blå linjen och en skymd Henrik Lundberg i Örebros mål var chanslös.

2-0 kom knapp tre minuter senare. I numerärt överläge tog sig Richard Gynge in i motståndarzonen, åkte i en båge, vände om och vispade in 2-0. I slutminuten av perioden var Örebros Daniel Viksten en ribbträff från en reducering.

Örebro skapade annars inte mycket – Christopher Nihlstorp i hemmamålet hade efter två perioder bara fått mota sju skott. Men gästernas poänghopp tändes när tjeckiske backen Jakub Krejcik dundrade in ett slagskott i numerärt överläge i början av slutperioden och laget fick ny energi. Men laget drog på sig ett par utvisningar och kom aldrig närmare.

– Det var ett tålamodsprov, jag är är nöjd med att vi släppte till så lite, sade Växjös tränare Sam Hallam till Cmore efter matchen.