Stålbergs dubbel räckte inte

Viktor Stålberg gjorde mål två gånger om – på Henrik Lundqvist i Madison Square Guarden. Men då ryckte Rangers upp sig – och vann inför hemmapubliken. ”Jag sa åt ”Henke” att han hade tur”, säger Stålberg till Aftonbladet.

Gästande Carolina Hurricanes – och inte minst Viktor Stålberg – fick en kanonstart borta mot New York Rangers.

Den förre Rangers-svensken hann göra både 1-0 och 2-0 innan den första perioden var över. Joakim Nordström noterades för en assist på Stålbergs första mål, drygt fem minuter in i matchen. 2-0-målet var ett klassiskt ”på rätt ställe vid rätt tidpunkt”: Stålberg tryckte in en retur.

Målen var Stålbergs första på Göteborgs-kompisen Henrik Lundqvist.

– Jag sa åt ”Henke”  att han hade tur, jag kunde mycket väl fått in någon puck till, säger Stålberg till Aftonbladet.

– Men det får duga det här med. Jag har aldrig gjort mål på honom tidigare. Synd bara att vi inte kunde vinna.

För under resten av matchen spikade Lundqvist igen. 34-åringen stoppade 26 skott, och när Nick Holden reducerade i början på andra perioden var vändningen på gång. Blott 24 sekunder in i tredje perioden kvitterade Rick Nash till 2-2. Jimmy Vesey blev sedan stor matchhjälte med sitt 3-2-mål.