Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se och hör svenskarna inför matchen mot Lettland. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Ställs mot Lettland efter fjolårets VM-fiasko: ”Det vill vi inte vara med om igen”

Publicerad

I fjolårets VM åkte Tre Kronor snöpligt ut mot Lettland i kvartsfinal inför fanatiska supportrar i Riga. I dag möts lagen igen i VM-sammanhang.

– Det vill vi inte vara med om igen, säger Carl Grundström till SVT Sport.

Sju spelare i årets svenska VM-trupp var med också i fjolårets VM. Då slutade mästerskapet för svensk del med att man förlorade mot Lettland då motståndaren gick till sin första semifinal.

Forwardsstjärnan Lucas Raymond var med även i fjol.

Ishockey-VM

– Självklart inte roligt. Man vill aldrig åka ur i en kvartsfinal. Vi har lärt oss av det och förhoppningsvis får vi ta revansch i morgon.

Vad har ni lärt er?

– När man möter letterna, med deras publik i ryggen, så spelar de med enormt mycket hjärta och passion. Det betyder väldigt mycket för landet och spelarna. Det brukar alltid bli roliga matcher.

Carl Grundström var en annan som hoppas på revansch i dag. Han tror att NHL-stjärnor såsom Erik Karlsson och Victor Hedman kan vara avgörande för att undvika en ny förlust.

– Vi har ganska många mer NHL-spelare i år och rutinerade NHL-spelare. Det hjälper att ha med dem. De har varit med och vunnit och vet vad som krävs. Det kommer vara riktigt viktigt för oss, säger han.

Sverige har vunnit alla sina fyra VM-matcher hittills i Tjeckien. Nedsläpp mot Lettland är klockan 12.20.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet