Topptippat – men placerat i mitten av tabellen.

Fyra raka bortanederlag för Växjö.

Och i kväll förlängdes den förlustsviten – trots tvåmålsledning.

Ex-frölundaren Tomi Kallio såg till att Växjö i början hamnade i rätt skär mot förra klubben, som han lämnade 2011.

Kaptenens slagskott i den femtonde minuten ställde Linus Fernström i hemmakassen – 1–0. Finnens fjärde mål mot klubben han spelade för under nio år.

Växjö utökade ledningen via kanadensaren Liam Reddox. Snabb spelvändning och Frölundaspelarna var inte närvarande på isen – och Reddox kunde ohotad sätta 2–0.

Publiken i Scandinavium fick lite hopp när forwarden Robin Figren snyggt handledade in reduceringen i powerplay. Och numerärt överläge skulle ge Frölunda utdelning igen. När göteborgarna fick spela fem mot tre i mitten av tredje perioden orkade inte gästerna försvara ledningen – Mathis Olimb ordnade hemmajubel.

Frölunda skapade flera chanser för att fullborda en vändning. Men stolpen räddade gästerna.

2–2 efter full tid och förlängning. Straffar – och Frölunda tog extrapoängen.

Göteborgslaget behåller tredjeplatsen i SHL medan Växjö fortfarande ligger åtta.