Foto: Bildbyrån

Statistiken talar för Linköping – effektiviteten för Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå har kört över Linköping i två raka semifinaler. Men laget har inte varit så överlägset som resultaten visar. Sett till statistiken. Linköping leder exempelvis den totala skottstatistiken, 59-57, och tacklingsligan, 52-29.

Problemet för LHC är Skellefteås grymma effektivitet, Erik Forssell har exempelvis gjort tre mål på sex skott, och lagets darriga målvaktsspel.

– Målvakterna i ett slutspel måste spela 100 procent, vi hoppas alltid på de här fantastiska räddningarna, men vi som lag måste ha ett mycket bättre försvarsspel för att kunna rubba Skellefteå, säger LHC:s tränare Magnus Hävelid till Corren

SHL

– Vi vet att vi gjorde massa fel, men vi vet också att vi kan. Det är inget att snacka om att Skellefteå varit bättre i två matcher. Men det är bara två matcher och man ska ha fyra segrar, säger Daniel Rahimi till Corren.

Ett positivt besked för Linköping är att laget får tillbaka Jonas Almtorp som missade matchen senast på grund av sjukdom.

Ross: ”Är väl inte kört ännu”

Skellefteå ser fram emot kvällens match, inte minst hemmapublikens stöd.

– Att ha ett bra stöd här hemma är även det en viktig faktor. Uppslutningen ger grabbarna lite extra att gå på. Vi ska försöka kräma ur vad vi kan för att bjuda tillbaka till publiken. Vi vill ta tillvara på energin som deras stöd ger oss, säger tränaren Bert Robertsson till klubbens hemsida.

SVT Sports expert Patrik Ross ”stack ut näbben” inför semifinalspelet och tippade att Linköping skulle gå till final.

– Det är väl inte kört ännu..?

– Nej men 2–7 hemma i Linköping hade jag aldrig kunnat tänka mig, jag baserade mitt tips efter kvartsfinalerna mot HV, jag tyckte Linköping var bra mot HV, säger han.

Klart är att Linköping måste vinna i kväll. Annars är det färdigspelat tror Ross.

– Man ska ha fyra vinster innan detta är slut, att vinna fyra raka mot Skellefteå blir svårt, LHC måste vinna om de ska vara med i racet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet