Alexander Steen firar efter ett av sina två mål. Foto: TT Nyhetsbyrån

Steen tvåmålsskytt i storseger

Alexander Steen blev tvåmålsskytt när St Louis körde över Dallas och vann med 6–1. Svensken utsågs dessutom till matchens bästa spelare.

Knappt sex minuter in i matchen öppnade Alexander Steen målskyttet för St Louis när han kvitterade. Hemmalaget vann pucken högt, Paul Stastny spelade fram svensken som från nära håll sköt 1–1.

I slutet av den andra perioden, vid ställningen 4–1, blev Steen tvåmålsskytt när han drog till utifrån och utökade ledningen till 5–1.

David Backes, även han tvåmålsskytt, fastställde slutresultatet i den sista perioden. St Louis vann med 6–1 och tog därmed ledningen med 2–1 i kvartsfinalserien.

Forsberg gjorde andra slutspelsmålet

Även Filip Forsberg blev målskytt när hans Nashville tog en viktig seger mot San Jose och reducerade kvartsfinalserien till 1–2.

Med fyra minuter kvar av matchen svarade svensken för matchens sista mål. Forsberg passade Roman Josi, fick tillbaka pucken och sköt därefter 4–1 för hemmalaget, hans andra mål i slutspelet.

Dessförinnan hade Mattias Ekholm spelat fram till James Neal som satte 1–1 i numerärt överläge.

I segermatchen fick dessutom Pontus Åberg debutera i NHL, svensken spelar vanligen i AHL-laget Milwaukee.